Opdatering af WordPress tema via FTP server

By 1. marts 2015Produkter

Opdatering-af-WordPress-tema-via-FTP-server-Opdatering af WordPress tema via FTP server – det er slet ikke så svært igen.

Da jeg selv skulle have lavet en opdatering af WordPress via FTP server for første gang, var jeg virkelig på herrens mark, da jeg, ligegyldigt hvem jeg spurgte, bare fik samme svar, at du skal lave opdateringen via en FTP-server.

Ja tak, det ved jeg godt – men det er ikke det jeg spørger om – men hvordan jeg skal lave en opdatering af WordPress INDE i FTP-serveren?

Langt om længe – med hjælp fra b.la. Lars Bachmann, fandt jeg ud af hvordan jeg skulle gøre det, og det var heldigvis slet ikke så svært at lave en opdatering af WordPress alligevel – og her er guiden så.

Opdatering af WordPress tema via FTP Server

1) Du modtager en mail fra din tema-udbyder (i mit tilfælde er det Themeforrest) vedr. opdateringen, med en fil som du skal downloade. Jeg downloader altid den fil der hedder “Installable WordPress file only”. Den downloader jeg så (og det er en zip fil) som ligger sig under overførsler på min mac.

2) Derefter går jeg ind i min FTP-server som jeg finder under mit login hos mit hostingselskab som hedder UnoEuro. Jeg kan godt anbefale dem, til trods for at deres support ikke er den bedste, når det gælder opdatering af dit tema i WordPress….

I menuen til venstre findes der noget der hedder File Manager, som man klikker på for at komme igang.

3) Her ser du øverst at der er en mappe som hedder Public_HTML. Det er faktisk alt dit WordPress indhold der ligger derinde under. Du klikker på denne mappe, du finder WP-Content – klikker på den – finder themes – klikker på den og så har du dit tema stående i en mappe. Her bliver du så.

4) Nedenfor er der mulighed for at uploade en fil – og det er her du skal uploade den fil du tildligere gemte under Overførsler, nemlig Zip-filen med den nye opdatering.

5) Du sætter flueben i begge bokse:

Forsøg at udpakke .zip fil og placer indholdet af filen i mappen

6) Så siger du Tilføj fil på den store gule knap, og så starter overførslen- det tager lige et minuts tid ca.

7) Der bliver nu dannet en ny mappe ovenover dit tema – i mit tilfælde hedder den MACOSX

8) Du klikker på MACOSX (eller det der måtte stå hos dig) og så skulle din opdatering af dit WordPress tema gerne være installeret.

9) Gå ind i WordPress og ind under temaer – og check om versionen af dit tema har ændret sig – det skulle det jo gerne, og hvis det har, så check lige om alt ser ud som det skal inde på siderne. Nogle gange vil dit tema måske have dig til at opdatere nogle plugins, for at det hele virker som det skal, men det gør du selvfølgelig bare.

10) Tillykke – så er din opdatering af WordPress tema via FTP server færdiggjort – og du kan med ro i sindet arbejde videre indtil næste opdatering af WordPress kommer… 🙂

Læs evt. andre blog-indlæg HER